Ярослав Гадзало не лобіює зняття мораторію на продаж сільгоспземель — НААН

3 березня 2017 90 0
НААН спростовує недостовірні дані щодо Ярослава Гадзало
Kurkul.comНААН спростовує недостовірні дані щодо Ярослава Гадзало

Національна академія аграрних наук України (НААН) спростувала раніше поширену в ЗМІ інформацію, що її президент Ярослав Гадзало лобіює відкриття ринку землі через подачу до конституційного суду. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НААН.

«Ряд українських ЗМІ поширили недостовірну інформацію про президента НААН Ярослава Гадзала про те, що він начебто лобіює зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення через Конституційний суд. Наведені дані не відповідають дійсності, а сама інформація має відверто наклепницький та замовний характер. Першоджерелом її появи став сайт «РБК-Україна». Нам здається не випадковою ситуація, коли різні ЗМІ майже одночасно подають майже ідентичну інформацію (переконатися у цьому можете порівнявши скріни новини), яка не підтверджена конкретними фактами», — сказано у повідомленні.

Прес-служба НААН повідомляє, що «ньюзмейкером такої інформації виступив очевидний не фахівець в аграрних питаннях, маловідомий політолог Олексій Якубін. Аналіз його публікацій в ЗМІ та сторінці ФБ чітко вказує на те, що дана людина не має аграрної освіти, а специфіка його діяльності — активне коментування політичних тем, починаючи від з стосунків з Росією, і закінчуючи «латвійським слідом у вбивстві Бузини». Цікаво, що Якубін згадується у списках «політтехнологів» та «експертів» Медведчука».

«РБК-Україна»

Сайт «Політрада»

«Комсомольська правда»

Виконано за допомогою Disqus