В Україні почав роботу перший завод по виготовленню EVA-матів

8 березня 2017 1297 0
Перший в Україні завод по виготовленню EVA-матів
Kurkul.comПерший в Україні завод по виготовленню EVA-матів

У Чорноморську, Одеської області, почав роботу перший в Україні завод з виготовлення екологічно чистих матів для потреб тваринництва та інших галузей. Завод Eva-line виготовляє мати із полімерних матеріалів EVA (сополімер етиленвинилацетата), який не має у своєму складі хлору і шкідливих речовин. За словами директора компанії Eva-line В’ячеслава Шевченка, в Україні немає аналогів цього виробництва.

«Ми використовуємо екологічно чистий полімер EVA, тому наші мати гіпоалергенні, вони не мають запаху та є абсолютно нешкідливими для будь -якого живого організму. Ми – перші в Україні, хто взявся за виробництво таких матів для тваринництва», – говорить В’ячеслав Шевченко.

Ідею виробляти мати для тваринництва запозичили у європейців. Як розповів менеджер з розвитку компанії Eva-line Олександр Кучеренко, в Європі практично кожен фермер використовує для підстилки в корівниках та конюшнях мати із EVA-полімеру. Це дозволяє заощадити кошти на соломі та сіні, а також підвищити надої молока та захистити корів від хвороб.

«Згідно з європейською статистикою, використання матів дозволяє збільшити удій на 2 л у кожної корови. Цього вдається досягти завдяки тривалості відпочинку корів. На бетоні корова відпочиває по 5-6 год на добу. А на матах тривалість відпочинку складає 10-12 годин. Крім того, мати мають антибактеріальні властивості, захищають тварин від переохолодження», – пояснює Олександр Кучеренко.

Досвід європейців показує, що один мат із EVA-полімеру може прослужити від 7 до 10 років. А окупність проекту досягається вже за півроку. Зараз мати виробництва компаніїEva-line проходять тестування в одному з корівників на підприємстві у Київській області. Але кожного дня кількість аграріїв зацікавлених у продукції із полімерного матеріалу EVA зростає.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою