На Житомирщині ДУ «Держгрунтохорона» проведе дослідження грунтів

9 березня 2017 64 0
Дослідження грунтів у Житомирській області
zhzh.infoДослідження грунтів у Житомирській області

У 2017 році Житомирська філія державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» проведе агрохімічне обстеження грунтів сільськогоспода́рських земель у чотирьох районах області. А саме у Андрушівському, Бердичівському, Попільнянському і Ружинському районах, повідомляє сайт Житомирської ОДА.

Про це йдеться у розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації№ 79 «Про проведення агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення в 2017 році», яке Ігор Гундич підписав 3 березня.

Згідно з документом, аналіз грунтів на кількість поживних речовин, рівень їх забруднення токсичними речовинами та радіонуклідами буде здійснено на 85,0 тис. га у сільськогосподарських підприємствах всіх форм власності та організаційно-правових форм господарювання.

Всього дослідження будуть проведені на території 39 господарств. У Андрушівському районі перевірять 10 господарств, у Бердичівському – 11, у Попілянському – 10, у Ружинському – 8.

За даними управління агропромислового розвитку ОДА, такі дослідження проводяться кожні 5 років.

Аналіз буде здійснюватися за кошти державного бюджету та землекористувачів. Тому підприємствам, сільським і селищним радам, на території яких проводитимуться дослідження, рекомендовано укласти відповідні угоди з Житомирською філією державної установи «Інститут охорони ґрунтів України».

Звіт за результатами проведеної роботи Житомирська ОДА має отримати до 25 листопада 2017 року, лабораторних досліджень – до 25 травня 2018 року.

Контролювати виконання розпорядження буде особисто голова ОДА.

Документом також затверджено план проведення робіт із агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення у 2017 році.

Виконано за допомогою Disqus