Великобританія. John Deere представила перший електричний трактор

15 березня 2017 428 0
Електричний трактор John Deere Sesam
thatsfarming.comЕлектричний трактор John Deere Sesam

На виставці Sima-2017 в Парижі компанія John Deere представила свій електричний трактор за концепцією Sesam (Стійке енергопостачання сільськогосподарської техніки).

Тож, згідно з даними Національного союзу фермерів Великобританії (НСФ), електричні трактори можуть з’явитися на британських фермах принаймні на 10 років раніше, ніж очікувалося, пише Traktorist.ua.

Переваги електричних тракторів над дизельними включають скорочення експлуатаційних витрат, менше викидів та мінімум технічного обслуговування, а також значний аспект безпеки від переходу з механічного ВВП до електричних інтерфейсів.

В основі електричного трактора лежить шасі від моделі серії 6R, він має батарею на 130-150 кВт, яка може видавати 174 к.с. безперервної потужності та працювати чотири години на 3-годинному заряді батареї.

В НСФ очікують, що дизель-електричні гібриди та акумуляторні трактори стануть широко доступними, починаючи з 2020 року. Автономні повітряні та наземні транспортні засоби, на думку експертів, зроблять «значний внесок в управління фермерським господарством».

«Уявіть собі ферму, на якій електричні сільськогосподарські машини, деякі автономні, деякі звичайні, приєднані до зарядних пристроїв в спеціальних навісних сараях для техніки з сонячними батареями. Це перестане бути науковою фантастикою і стане технологією найближчого майбутнього», — говорить експерт НСФ з відновлюваних джерел енергії Джонатан Скерлок.

Виконано за допомогою Disqus