Польські фермери поділилися досвідом рослинництва з аграріями Львівщини

22 березня 2017 111 0
Аграрії Львівщини побували на кількох господарствах Польщі, що займаються вирощуванням ягід та овочів
Facebook.comАграрії Львівщини побували на кількох господарствах Польщі, що займаються вирощуванням ягід та овочів

Аграрії Львівщини спільно з керівником департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталією Хмиз побували на кількох господарствах Польщі, що займаються вирощуванням ягід та овочів, повідомила прес-служба ЛОДА.

Спершу львів’яни відвідали сімейне фермерське господарство в селі Собєшчани (Sobieszczany), де майже всі мешканці вирощують малину та постачають її у приймальний пункт з холодильником, що закуповує ягоду. Побачили як вирощують, доглядають та зрошують кущі.

Друге унікальне господарство «Плантація Мачше-Шкулє Замойскє» («Plantacja Matcze — Szkớli Zamojskie») займається вирощуванням лохини на площі 45 га та постачає ягоду майже в усі супермаркети Європи. На постійній основі в цьому господарстві працює близько 100 людей, а в сезон збору врожаю – 500. Тут щороку збільшують посадку під ягодою. На території господарства аграрії Львівщини оглянули новітнє холодильне обладнання, лінії сортування, пакування.

Колективне господарство «RSP Hopkie», яке також відвідали львівські фермери, – вдалий приклад кооперації 30 офіційних агровиробників, які спільно володіють землею площею 1000 га. Тут вирощують зернові, технічні культури та овочі.

«Це була надзвичано пізнавальна поїздка, інформації багато, вірю, що кожен взяв для себе щось корисне», — пише Наталія Хмиз на своїй сторінці у Facebook.

Виконано за допомогою Disqus