Закарпатський фермер розводить екзотичних птахів

24 березня 2017 303 0
Підприємливий закарпатський господар завжди радий відвідувачам на своїй фермі
zakarpatpost.netПідприємливий закарпатський господар завжди радий відвідувачам на своїй фермі

Фермер Василь Шимон із села Горінчово Закарпатської області на своїй фермі створив цілий «музей живої природи».

Господарство можна назвати екзотичним міні-зоопарком, де фермер розводить безліч екзотичних птахів, буйволів, благородних оленів, косуль, овець, кіз, диких кабанів, коней, пише Zakarpatpost.net.

«Маю пару гігантських страусів. До наших кліматичних умов вони невибагливі. Легко адаптуються до закарпатських зим. Вольєр у страусів доволі просторий, адже їм потрібно бігати, розминати м’язи на ногах», — розказує закарпатський фермер.

Фермер має також і кілька павичів у своєму господарстві. Також поруч із райськими птахами володіннями незвичної ферми гуляють фазани, гуси, індички, курі різних порід.

Господар каже, що взимку своїх екзотичних птахів утримує у теплих будиночках, де стелі оснащені спеціальними лампами, які і світять, і гріють. Їдять вони багато що: конюшину, люцерну, кропиву, лугове різнотрав’я, солодкі злаки, різні зернові, терті овочі.

Яйця і м'ясо господар використовує і для своєї родини, і збуває. Так, страусихи несуться приблизно раз на 2 дні, 10 місяців у році – із лютого до листопада, у залежності від погоди.

«Їхні яйця такі великі, що з одного можна нагодувати всю родину. На смак вони трішки м’якші, як курячі, мають об’єм до двох літрів», — говорить пан Василь.

Підприємливий господар завжди радий відвідувачам на своїй фермі й привітно частує гостей смаколиками з екологічно-чистої продукції.

Виконано за допомогою Disqus