МВФ не диктує вимоги до моделі обігу земель ― Мартинюк

24 березня 2017 82 0
МВФ не наполягає на запровадженні вільного обігу с/г земель
kurkul.comМВФ не наполягає на запровадженні вільного обігу с/г земель

Головний кредитор України (МВФ) не ставить жорстких вимог щодо прийняття земельної реформи. Про це в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. Нагадаємо, що раніше джерела AgroPolit.com в уряді повідомили, що Міністр аграрної політики Тарас Кутовий переконав МВФ не включати пункт про автоматичне відкриття ринку землі в рамках прийняття закону «Про обіг земель...».

«МВФ «не очікує» та «не вимагає», але пропонує розглянути можливість проведення цієї реформи. Я не беру участі у перемовинах, тому мені не відоме фінальне формулювання земельного питання в Меморандумі. Однак раніше Фонд просто просив внести в парламент законопроект «Про обіг…» без прив’язки до його прийняття, схвалення, моделі і т.д. Насправді можна так виписати законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», що він нічим не відрізнятиметься від чинного мораторію», ― розповів він.

За словами першого заступника Мінагрополітики МВФ не наполягає на запроваджені вільного обігу с/г земель, бо заможні іноземці не квапляться скуповувати українські землі.

«Більш того, МВФ не має жорсткої вимоги щодо моделі обігу земель. На робочих зустрічах, учасником яких я був, МВФ не приховує, що відкриття ринку земель має стати суттєвим поштовхом для розвитку української економіки», ― додав Максим Мартинюк.

Виконано за допомогою Disqus