Українські фермери надають перевагу б/в техніці – Данкевич

27 березня 2017 201 0
Українські фермери охоче купують імпортну б/в техніку
kurkul.comУкраїнські фермери охоче купують імпортну б/в техніку

Не менше 80% українських фермерів працюють на старій техніці та воліють купувати бувшу у використанні але імпортну техніку. Таку думку виразив заступник директора Асоціації фермерів та приватних землевласників України Михайло Данкевич, повідомляє ГолосUA.

«Фермери надають перевагу брати бувшу у використанні техніку, але європейської чи американської марки, адже вона довше прослужить та буде використовувати менше палива, ніж вітчизняна», – розповів Михайло Данкевич.

Експерт додав, що в Україні існує бізнес з перегону б/в сільгосптехніки із Європи та США, з подальшим ремонтом та продажем. Майстри вміють навіть зламувати захисні програма на імпортній техніці, які не дозволяють неліцензійний ремонт.

Читати по темі: Українські хакери зламують ПЗ для американських фермерів у тракторах John Deere

На сьогодні до 80% сільгосптехніки в України потребує заміни, адже вже давно закінчився термін її експлуатації. Купити ж нову сучасну техніку мають можливість лише великі агрохолдинги. При цьому, в країни приблизно 25 тис. фермерських господарств, тож потенціал ринку величезний.

Експерт вважає, що держава має створити умови для входу в Україну підприємств, які б займалися збором комбайнів та тракторів. Але зараз це питання нікого не хвилює, адже навіть департамент сільськогосподарського машинобудування був розформований.

Виконано за допомогою Disqus