Фермери Житомирщини об’єднуються для захисту своїх прав

2 квітня 2017 453 0
Фермери Житомирщини вирішили об'єднатися, щоб можна було працювати на своїй землі
kurkul.comФермери Житомирщини вирішили об'єднатися, щоб можна було працювати на своїй землі

З погіршенням умов на ринку землі, відсутністю чітких нормативних актів його регулювання, бюрократизмом та корупцією у державному відомстві, ситуація стала гіршою і в українських фермерів, йдеться на сайті обласної громадсько-політичної газети Житомирщина.

Щоб обговорити нагальні проблеми та можливі шляхи їх вирішення, голова обласної асоціації фермерських господарств Петро Головієнко запросив приватних сільгоспвиробників на зустріч. У своїх виступах найзлободеннішою проблемою фермери назвали вкрай заплутане земельне законодавство та непрості стосунки із територіальними підрозділами Держгеокадастру. Зазначалося, що окремі сільгоспвиробники роками в судах відстоюють своє право вільно працювати на землі й часто програють через те, наприклад, що закони «Про фермерське господарство» і «Про ринок землі» мають окремі юридичні неточності, по-різному трактуються різними відомствами. А через відсутність доступного кредитування, дефіцит власних обігових коштів дрібні й середні сільгоспвиробники не можуть придбати землю на земельних торгах, поступаючись крупним агрохолдингам.

«Фермерство в області незабаром може зникнути взагалі при такій несприятливій для нього ситуації. Настав час об’єднатися всім нам у «єдиний кулак», тому що вижити поодинці не у всіх вийде», —зазначив Петро Головієнко.

Після тривалих дискусій фермери області вирішили об’єднати зусилля, щоб захистити своє споконвічне право — вільно працювати на своїй землі.

Виконано за допомогою Disqus