Мінфін оперативно усуває недоліки для запуску відкритого електронного реєстру відшкодування ПДВ

3 квітня 2017 63 0
Олександр Данилюк, міністр фінансів України
ReutersОлександр Данилюк, міністр фінансів України

Мінфін запустив електронний реєстр відшкодування ПДВ 1 квітня.

Зараз реєстр наповнюють інформацією. Згідно з законодавством (Постанова КМУ №26 Про затвердження Порядку ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість), він має буде доступним сьогодні 3 квітня.

Тепер кожен підприємець зможе в онлайн-режимі перевірити, на якому етапі знаходиться його іж, повідомляють на офіційному сайті відомства.

Проте вчора 2 квітня міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про збої в роботі системи Акредитованого центру сертифікації ключів Державної фіскальної служби. На своїй сторінці у Facebook він зазначив, що роботу cистеми протягом дня вже вдалося частково відновити.

«Щодо запуску електронного реєстру ПДВ… Близько 11:00 ранку «поклали» систему Акредитованого центру сертифікації ключів у ДФС. Це безпрецедентна подія… За останніми даними, систему центру вдалося частково відновити. Продовжуємо наполегливо працювати, щоб, згідно із законодавством, завтра реєстр оприлюднити», — написав міністр.

За словами Данилюка, усю вхідну інформацію в електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ формує ДФС на підставі заявок бізнесу і закріплює ці дані електронним цифровим підписом.

«Тому безперебійна робота центру сертифікації ключів є обов'язковою для успішного запуску цього реєстру. Спільними зусиллями Мінфіну, Казначейства і ДФС вже досягли результатів — реєстр запущено, відбувається його наповнення інформацією. Працюємо в вихідні для того, щоб з понеділка реєстр вже був доступний на офіційному сайті. Далі буде тривати робота з удосконалення реєстру на основі відгуків бізнесу», — підкреслив міністр.

Зауважимо, що обсяг відшкодування податку на додану вартість зріс на 40%, до 94,3 млрд грн у 2016 р. порівняно з 2015 р.

Виконано за допомогою Disqus