Аграрії вивчають досвід успішного фермерсько-туристичного комплексу

7 квітня 2017 138 0
Олександр Паларієв, директор фермерсько-туристичного комплексу «Фрумушика Нова»
dumskaya.netОлександр Паларієв, директор фермерсько-туристичного комплексу «Фрумушика Нова»

В Одесі триває всеукраїнський семінар з впровадження європейського підходу до розвитку сільських територій, повідомляє сайт Думская.

Учасники семінару матимуть можливість ознайомитися з досвідом європейських країн, а також побачити приклад вдалого суміщення сільськогосподарської та рекреаційної діяльності комплексу «Фрумушика Нова».

Заступник міністра агрополітики України Олена Ковальова повідомила, що це вже третя зустріч аграріїв. Всього у семінарах взяли участь більше 200 осіб.

«Семінар покликаний покращити роботу і взаємодію представників державної та місцевої влади з виробниками сільгосппродукції. Завдяки нашим європейським колегам, які теж беруть участь в семінарах, ми сподіваємося покращити розвиток агросектору, запровадити в наших регіонах практику кооперації традиційного сільгоспбізнесу і агрорекреації. Так ми матимемо змогу сформувати власне стратегічне бачення наших можливостей на Європейському ринку», ― переконана заступник міністра.

Досвідом створення успішного локального агрокластера поділився директор фермерсько-туристичного комплексу «Фрумушика Нова» Олександр Паларієв. За його словами, у січні міністр агрополітики повідомив про створення в Україні шести агрокластерів, де будуть впроваджувати європейський досвід розробки державної стратегії розвитку сільського господарства в Україні.

«Мені дуже приємно, що одним з них став комплекс «Фрумушика Нова». Це говорить про те, що фахівці міністерства бачать нашу роботу. Ми сподіваємося, що це стане певним проривом у розвитку нашого району і послужить хорошим прикладом для інших регіонів країни », ― розповів директор комплексу.

Учасники семінару матимуть можливість особисто відвідати «Фурмушику Нову»

Виконано за допомогою Disqus