РФ не зможе покрити дефіцит добрив в Україні (ОПИТУВАНННЯ)

7 квітня 2017 368 0
РФ не зможе покрити дефіцит добрив в Україні (ОПИТУВАНННЯ)
agropolit.com

Міжнародна логістична компанія DSV вважає неможливим постачання в Україну 536 тис. т міндобрив для покриття дефіциту до 20 квітня. Про це повідомиляє прес-служба DSV.

«Щоб імпортувати в Україну близько 536 тис. т карбаміду і аміачної селітри, необхідно відправити в Україну орієнтовно 9000 вагонів. Враховуючи, що вагонний парк найбільших російських виробників міндобрив в середньому не перевищує 5-7 тис. вагонів, здійснення доставки до 25 квітня зазначеного обсягу добрив навіть при ідеальних умовах не представляється можливим», — ідеться в повідомленні компанії.

За розрахунками DSV, на збір такої партії добрив потрібно близько 38-40 днів, ще 37-39 днів необхідно для навантаження такого обсягу добрив, а перевезення вантажу в середньому займе близько 8 місяців.

У разі дефіциту вагонів, локомотивів, відсутність вільних «вікон» для перевезення, терміни доставки добрив в Україні «можуть бути непрогнозовано збільшені».

«За нашими оцінками, враховуючи досить стислі терміни, в Україні можливо здійснити доставку близько 30 тисяч тонн добрив, що складає всього лише 5,5% від потреби аграріїв», — резюмувала прес-служба DSV.

Нагадаємо, за підрахунками експертів дефіцит азотних добрив на внутрішньому ринку становить 34%

Для успішної посівної, щоб хоча б вийти на результати внесення добрив 2016 року, необхідно довантажити ще 275 тис. т аміачної селітри (25% для завершення кампанії), 180 тис. т КАС (45% від норми) і 220 тис. т карбаміду (36% від норми).

Причому ці добрива повинні бути поставлені в Україну до 20 квітня, оскільки крайній термін внесення добрив в грунт аграріями закінчується 25-30 квітня через ранню весну.

Виконано за допомогою Disqus