Харківщина готова допомогти с/г виробникам Луганщини з ринками збуту

14 квітня 2017 83 0
У Харкові відбулася зустріч з делагатом Червоного Хреста
kharkivoda.gov.uaУ Харкові відбулася зустріч з делагатом Червоного Хреста

Харківська область готова надати допомогу сільгоспвиробниками Луганської області з ринками збуту, йдеться на сайті Харківської ОДА.

Перший заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер 13 квітня зустрівся з делегатом Міжнародного комітету Червоного Хреста з питань цін і ринку Джессою Серна.

Представник Червоного Хреста звернувся до керівництва ХОДА з проханням допомогти мешканцям прикордонних районів Луганської області, які мають господарства і виробляють сільгосппродукцію у невеликих об’ємах.

«В першу чергу, йдеться про виробництво молочної продукції, м’ясо птиці і овочі. У зв’язку з окупацією Донбасу ці люди втратили ринок збуту в Луганську. Це був їх основний вид заробітку і сьогодні вони опинилися в тяжких умовах», ― розповіла Джесса Серна.

Марк Беккер зазначив, що Харківська область є лідером з виробництва сільгосппродукції.

«Тим не менше, сьогодні в області виробляється недостатньо м’яса птиці. Частина продукції завозиться з інших регіонів і думаю, продукція із Луганської області матиме попит. У нас є великий оптовий торговий майданчик за містом ― ринок «1 кілометр», де торгівля ведеться відповідно норм законодавства. Ми гарантуємо, що продукція, представлена виробником із Луганщини, пройде необхідні перевірки і після цього буде допущена на ринок», ― повідомив Марк Беккер.

Він також пообіцяв, що Департамент агропромислового комплексу разом з Держдпродспоживслужбою організують представникам Червоного Хреста зустріч з керівництвом оптового ринку для обговорення подальшого співробітництва.

«Ми готові допомогти людям, які опинилися у важких умовах», ― наголосив перший заступник голови ХОДА.

В ході зустрічі Марк Беккер також подякував представника Червоного Хреста за допомогу, надану міжнародною організацією при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, викликаної вибухами боєприпасів у Балаклії.

Виконано за допомогою Disqus