Виробляти молоко в Україні стає більш вигідно — Ярмак

20 квітня 2017 111 0
Умовна прибутковість молочних господарств України зросла на третину
kurkul.comУмовна прибутковість молочних господарств України зросла на третину

Умовна прибутковість молочних господарств України зросла на 30% за підсумками українського молочного індексу (УМІ) протягом першого кварталу 2017 р., ідеться в офіційному прес-релізі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO, ФАО)

Економіст інвестиційного центру ФАО Андрій Ярмак розповів, що український молочний індекс в першому кварталі цього року зріс на третину. Це означає, що молочний бізнес в Україні стає більш вигідним.

«Українській молочний індекс, який надзвичайно точно показує динаміку прибутковості виробництва молока в професійних господарствах України, за підсумками першого кварталу 2017 р. показав, що умовна прибутковість молочних господарств значно зросла. А саме на 30% до першого кварталу 2016 р. та відразу на 55% до першого кварталу 2015 р.», — пише експерт.

За словами Андрія Ярмака, минулі два роки були дуже складними для молочної галузі. Але УМІ за перший квартал цього року виявився на 1% вище середнього за п’ять років і третім кращим показником за останні шість років.

Виконано за допомогою Disqus