Нішеві культури відкриють великі можливості для маленького виробника — Трофімцева

20 квітня 2017 391 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції
kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції

Вирощування та переробка нішевих культур мають на сьогодні багато переваг: у нішах поки що відносно невелика конкуренція, а також часто такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, проте забезпечують високий рівень рентабельності, пише офіційний сайт Мінагрополітики.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час свого виступу на конференції «Нішеві культури».

Нішеві культури, на думку Ольги Трофімцевої, є цікавим напрямком диверсифікації виробництва та експорту як для малих фермерів, так і для великих компаній.

За її словами, саме зараз українським малим виробникам необхідно сфокусуватись на цікавих та нових нішах виробництва — це надасть значні стартові переваги, щоб стати серйозним гравцем на високомаржинальних ринках в недалекому майбутньому.

«Виробники нішевої продукції мають вже сьогодні реальні можливості співпраці з великими мережами супермаркетів в Україні задля реалізації своєї продукції. А це, у свою чергу, може стати великим шансом виходу і на європейські ринки за сприяння цих мереж. Але я знову і знову хотіла б наголосити, що ключовим фактором є бажання самого виробника змінюватись, вчитись, впроваджувати відповідні стандарти якості та товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці», — зауважила заступник міністра.

Ольга Трофімцева розповіла, що серед пріоритетів Мінагрополітики є диверсифікація українського аграрного експорту. Також міністерство все більше переорієнтовує інструменти державної підтримки на малого та середнього виробника.

«Нішеві культури, на моє особисте переконання, є сьогодні цікавим, перспективним, прибутковим напрямком розвитку агробізнесу якраз в сегменті малих та середніх компаній. Ми, з боку міністерства, у тісній співпраці з профільними асоціаціями, будемо надавати всебічну підтримку — від інформаційної до організаційної та іншої для успішної роботи наших виробників та експортерів як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках», — резюмувала Ольга Трофімцева.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою