В Україні створили мапу якісного молока

21 квітня 2017 1373 0
Найбільше якісного молока виробили на Київщині
stb.uaНайбільше якісного молока виробили на Київщині

Асоціація виробників молока розробила мапу, на якій можна відстежити поголів'я великої рогатої худоби та якість молока, що вироблялося в українських господарствах за 2016 р.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.За словами Тараса Кутового, щороку планується оновлювати інформацію на ресурсі www.milkua.info/uk/ukraine-map.

«Такі ініціативи важливі і необхідні для аналізу та розвитку галузі. Маю надію, що фермерського молока вищого ґатунку найближчим часом стане достатньо, щоб вдовольнити потреби виробників молочної продукції», — пише міністр.

Автори проекту наголошують: наразі є проблема із преміальною сировиною. Серед лідерів із виробництва молока екстра ґатунку визначили поки три області: у Київській минулого року виробили 53 тис. т, у Черкаській — 48,6 тис. т, а в Чернігівській — 48 тис. т.

У Сумській області частка преміальної молочної сировини становить 31 тис. т, у Харківській — 19,7 тис. т, у Дніпропетровській — 16,9 тис. т, у Миколаївській — 15,5 тис. т, у Полтавській — 11 тис. т.

Найменше молока екстра ґатунку у 2016 р. виробили в Тернопільській області (8,7 тис. т), Вінницькій (8 тис. т), Волинській (4,4 тис. т).

У решті областей України молока екстра ґатунку минулого року взагалі не виробляли.

Виконано за допомогою Disqus