Земельні закони з'являться в Раді до кінця травня — Кутовий

24 квітня 2017 198 0
Можливий варіант подачі двох законопроектів про обіг с/г земель
kurkul.comМожливий варіант подачі двох законопроектів про обіг с/г земель

Земельні закони ( «Про обіг с/г земель», консолідацію та інші) можуть розглянути в Раді в кінці травня — на початку червня. Таку точку зору висловив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

«2 — 3 тиждень роботи Ради скоріш за все розглядатимуть питання, пов'язані з МВФ, в тому числі, всі питання, які очікує МВФ. Скоріш за все, (розглядатимуться) — в один день», — пояснив він.

Щодо фінального терміну подачі законопроекту про обіг землі, він додав, що цього варто чекати в кінці місяця.

«У мене один дедлайн — у кінці місяця. Від Мінфіну вимога подати раніше: на перших тижнях роботи Ради після свят», — розповів міністр.

Кутовий також не виключив, що можливий варіант подачі двох законопроектів про обіг с/г земель: один — від уряду, інший депутатами з різними базовими позиціями щодо механізму ринку землі.

Тарас Кутовий наполягає на продажу права оренди землі.

«Прав оренди, продажу, застави — єдиний механізм, який може працювати. Але це рішення КМУ — побачимо, яке воно буде. Перемовини з МВФ проводяться Мінфіном і в контексті про обіг земель і час мораторію має сплинути… Ситуація з двома законами не можлива. Один поданий урядом, а інший — депутатами», — говорить він.

На його думку, саме оренда дозволить наростити в Україні кількість дрібних та середніх виробників.

Виконано за допомогою Disqus