Соя може замінити тваринний білок у раціоні відлучених поросят — учені

25 квітня 2017 106 0
Соя може замінити тваринний білок у раціоні відлучених поросят — учені
huffingtonpost.com

Учені Іллінойського університету встановили, що соєвий протеїновий концентрат (СПК) може замінити тваринні білки в раціоні відлучених від свиноматки поросят, пише EurekAlert!

Результати нового дослідження учених із Іллінойського університету вказують на те, що соєвий протеїновий концентрат (СПК) може частково або повністю замінити білки тваринного походження без побічних ефектів.

Рослинні білки є дешевшими, ніж тваринні протеїни, якщо використовуються в раціоні поросят. Однак часто вони можуть містити непоживні фракції, які можуть негативно позначитися на травній системі та рості.

«Ми визначили, наскільки перетравлюється/не перетравлюється сирий протеїн, дослідили вплив заміщення білків тваринного походження соєвим концентратом на показники росту поросят», — розповів професор Ганс Штайн (Hans H. Stein).

Учені ретельно вивчили вплив соєвого протеїнового концентрату (СПК) на показники росту і характеристик крові поросят. В цьому експерименті їх годували комбінаціями рибного борошна, білкової плазми (СПК). Різниця в раціоні не змінила показники зростання в цілому, не спостерігалося також і зниження продуктивності.

«Результати цього експерименту показали, що раціони, засновані на сої, можна вводити відлученим від свиноматки поросятам без негативного впливу на показники зростання протягом перших чотирьох тижнів після відлучення», — сказав професор Ганс Штайн.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою