Європейські банки готові кредитувати купівлю землі

1 травня 2017 1596 0
Європейські банки готові кредитувати купівлю землі

Фінансовий експерт Віталій Струков стверджує, що європейські банки готові кредитувати купівлю землі під заставу цієї землі, пише «ВАР».

Експерт запевняє, що і ЄБРР, і IFC готові надавати довгі кредити, на відміну від тих фінансових інституцій що діють в Україні.

«$900 млн за останні 6 років IFC профінансували в агросектор, «найдовший» кредит, на сьогодні надають на 7 років із затримкою по виплаті тіла кредиту в 2 роки», — також зазначила керівник діяльності IFC в Україні Олена Волошина.

Також вона наголосила, що наразі вони проводять пряме фінансування, яке доступне переважно великим та потужним компаніям.

Аналітик відділу агробізнесу ЄБРР Василь Говгера доповнив, що паралельно з фінансуванням великих ЄБРР фінансує малий та середній бізнес.

«У нас діє цілий відділ по фінансуванню та наданню дорадчої підтримки для малих та середніх фермерів. Завдяки цій програмі можна отримати фінансування в розмірі від $1 млн, проте важлива дорадча підтримка, оскільки фермерам вигідніше працювати з місцевими банками задля мінімізації валютних ризиків», — розповів аналітик.

Окрім того, експерт зазначив, що наразі існує багато інструментів і важливо, аби аграрії ними цікавились та користувались.

Виконано за допомогою Disqus