На Херсонщині рейдери підірвали будинок фермера гранатою

3 травня 2017 636 0
На Херсонщині рейдери підірвали будинок фермера гранатою
socportal.info

У вікно будинку фермера з с. Преображенка Чаплинського району Херсонської області Миколи Мартиновця 2 травня кинули бойову гранату Ф-1, пише «Соцпортал».

За словами самого фермера, вибух пролунав о 4:15 ранку, коли він із дружиною вже спали.

«Бандити розбили каменем вікно та жбурнули всередину хати гранату Ф-1. Від потужного вибуху здригнувся весь будинок, повилітали віконні шибки, двері та стіни пошкодило осколками, а все майно, що знаходилось всередині кімнати, знищено», — розповів Микола Мартиновець.

У момент інциденту фермер із дружиною спали в іншій кімнаті, а в тій, що була знищена вибухом, Микола Марьттновець працював за комп’ютером пізно увечері.

«Напевно бандити думали, що я там сидів», — сказав фермер.

За словами аграрія, замовники вибуху добре відомі як самому фермеру, так і правоохоронним органам і що його фізичне знищення відкрило б рейдерам шлях до захоплення земель, які їх обробляє за договорами оренди його господарство.

Микола Мартиновець і раніше отримував численні погрози розправи.

Адвокат фермера розповів, що вже рік тривають спроби вищеназваних рейдерів захопити землю Миколи Мартиновця.

«Вони знищували його посіви отрутохімікатами, підробляли документи і договори розірвання оренди на свою користь, підкупляли і залякували людей, але захопити чужу власність їм поки що не вдалося», — інформує правозахисник.

Фермер неодноразово звертався із заявами до вищого керівництва поліції і прокуратури, навіть до президента України Петра Порошенка, попереджав про можливі наслідки, але належної реакції правоохоронців досі не було.

Виконано за допомогою Disqus