На Закарпатті цьогоріч буде гарний врожай — експерт

4 травня 2017 57 0
Аграрії Закарпаття отримають гарний врожай
zak-kor.netАграрії Закарпаття отримають гарний врожай

Агроном з багаторічним досвідом Василь Яцканич активно слідкує за аграрним життям, дає консультації. Дехто вже зараз починає хвилюватися про свій врожай, адже наприкінці квітня на Закарпаття прийшли морози, які загальмували розвиток рослин. Проте Василь Яцканич бачить те, чого не помічають інші. Він впевнений, що аграрії отримають гарний врожай цього року, йдеться на сайті «Голос Карпат».

«Якщо робити прогноз на підставі зими й періоду «донині», то треба очікувати на дуже хороший урожай!», — упевнений досвідчений агроном.

Він повідомив, що врожай отримають навіть з плодових дерев. Хоча морози вдарили саме коли вони розцвіли.

«Я пройшовся по Виноградівському району, оглянув горіхи — за невеликим винятком всі дерева витримали морози, які були пару тижнів тому. А якщо вистояли горіхи, то буде й вишня, черешня, персики і навіть абрикоси. В інших регіонах мороз пошкодив багато садів, і треба також врахувати що кримські садівнича продукція не буде продаватися в Україні. Тому закарпатські фрукти матимуть попит за межами області», — прогнозує агроном.

Фахівець також переконаний, що озимі перезимували гарно.

«Щодо озимих, то озимі так само добре перезимували завдяки тому, що велика товщина снігу захистила їх від холодів. І взагалі, уже зараз можна говорити про те, що пізня весна аж ніяк не завадила появі ранньої городини», — зазначив Василь Яцканич.

Виконано за допомогою Disqus