Херсонщина забезпечує кваліфікованим аграрними кадрами всю Україну

4 травня 2017 272 0
Більше 80 років лійце випускає квалфіковані кадри аграрної галузі
khersonci.com.uaБільше 80 років лійце випускає квалфіковані кадри аграрної галузі

У херсонській області понад 80 років існує Каховський професійний аграрний ліцей (КПАЛ), який знаходиться на території селища Зелений Під, повідомляють «Херсонці».

Сьогодні в ліцеї навчається близько 230 учнів з усієї області. Щороку до закладу вступають близько 100 студентів.Ліцей готує фахівців з інтегрованих спеціальностей: тракторист-машиніст сільського господарства, водій автотранспортних засобів, слюсар-ремонтник, офісний службовець (бухгалтерія), оператор комп'ютерного набору.

Цього року заклад поновлює курси підвищення кваліфікації для водіїв важких тракторів. Херсонщина — аграрний край, тож спектр запропонованих професій відповідає запитам ринку праці.

«Цього року ліцей оновив всі відповідні ліцензії та атестував перелік професій, що пропонує на наступні 10 років. Наразі працюємо над впровадження нового фаху, що вкрай необхідний для південного регіону  — оператор з обслуговування дощувальних машин та систем крапельного зрошення»,  — повідомив Сергій Ходос.

В ліцеї є плодовий сад на 150 дерев. Адміністрація закладу створила дослідну ділянку — лабораторію під відкритим небом для вирощування кущів ожини, малини та городніх культур. Все це знаходиться під крапельним зрошенням.

Всі випускники освітнього закладу отримують диплом кваліфікованого робітника державного зразка.

Виконано за допомогою Disqus