Nestlе шукає українських фермерів, готових зайнятися сушінням овочів

5 травня 2017 2701 0
Nestlе шукає фермерів для установки обладнання для сушки овочів
http://www.kurdyumov.ruNestlе шукає фермерів для установки обладнання для сушки овочів

Компанія Nestlе в Україні має потребу в сушених овочах. Зокрема є дефіцит певних інгредієнтів, а сам ринок спеціалісти компанії вважають слабкорозвиненим: овочі тільки вирощуються, а переробка відсутня. Про це розповів директор Nestlе в Україні та Молдові Ансгар Борнеманн, пише «Пропозиція».

Наприклад, компанія не купує сиру моркву, а закуповує сушену для спецій або холодних соусів.

«Також можна говорити про дефіцит сушеної цибулі. Це інгредієнт, який ви-користовують у самій назві продукції (спеції, холодні соуси тощо). До то-го ж до нього висувається більше вимог», — говорить Ансгар Борнеманн.

«Ми ініціюємо і підтримуємо фермерів у вирощуванні овочів відповідної якості, щоб їх далі можна було сушити. Для цього співпрацюємо з компаніями Bayer, Rijk Zwаan, які крім насіння пропонують фермерам технологію вирощування, допомагають із вибором системи захисту і добрив. Зараз ми шукаємо фермерів, готових придбати обладнання для подальшої сушки цих овочів. Знаходимося на етапі переговорів і вже є кілька господарств, які почали сушку спецій. Раніше вони працювали з лікарськими травами», — розповів він.

Оскільки в Україні не вирощується часник такої якості, який передбачає подальшу сушку, у 2017 р. разом з аграріями-партнерами компанія планує закласти тестові поля часнику.

Географія співробітництва по часнику — Західна Україна, по цибулі — Пів-день і Центральна Україна, морква — Центральна і Північна Україна. Трави для Nestle вирощують на Півдні.

Як повідомлялося, в 2016 році компанія Nestle інвестувала 400 млн грн у виробничі майданчики в Україні.

Виконано за допомогою Disqus