На Херсонщині запустили зрошувальний комплекс на 1 тис. га

5 травня 2017 471 0
До 2020 р. ED&F Man планує збільшити площу зрошення до 20 тис. га.
khoda.gov.uaДо 2020 р. ED&F Man планує збільшити площу зрошення до 20 тис. га.

У селі Киселівка Херсонської області відбулося відкриття першої черги іригаційного комплексу. Зрошувальну систему встановили на ділянці поля площею 1 тис. га. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Збільшення кількості зрошувальних земель стало можливим завдяки реалізації інвестиційного проекту компанії ED & F Man Company, які спеціалізуються на виробництві цукру повного циклу у співробітництві з ТОВ «Агро-Діло».

Під час демонстрації нового зрошувального комплексу відвідувачів також ознайомили з технологією вирощування цукрового буряку в умовах Південного Степу із використанням дощувальної машини «Valley».

Британська компанія ED&F Man — один зі світових лідерів торгівлі цукром. До 2020 р. компанія планує збільшити загальну площу зрошення до 20 тис. га.

«Нові автоматичні зрошувальні системи забезпечать належне зволоження полів навколо Засільського цукрового заводу, що належить підприємству, і вирішать проблему вирощування цукрових буряків в умовах посушливого степу», — йдеться у повідомленні.

Разом із цим, з державного бюджету для Херсонщини за програмою розвитку зрошувальних земель планують виділити кошти на відновлення та створення нових систем зрошення на площі 1,5 тис. га. А до кінця 2017 р. кількість зрошувальних земель в області має збільшитись на 13 тис. га.

Для довідки: компанія ED&F Man працює в Україні з 2017 р. Провівши капітальну реконструкцію, компанія відновила роботу єдиного на півдні України цукрового заводу, що виробляє 5 тис. т цукру щорічно.

Виконано за допомогою Disqus