ФАО постачає насіннєву картоплю на Донеччину та Луганщину

7 травня 2017 295 0
ФАО допомагає з посівною жителям східних регіонів України
Kurkul.comФАО допомагає з посівною жителям східних регіонів України

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) надала жителям Донеччини та Луганщини насіннєву картоплю. Посівний матеріал отримали понад 1 250 домогосподарств вздовж лінії зіткнення. Про це повідомляє «Аграрний тиждень. Україна».

Гуманітарна допомога реалізується в рамках програми реагування у надзвичайних ситуаціях ФАО в Україні, що оцінюється в $2,3 млн.

Кожне домогосподарство-бенефіціар отримує 100 кг сертифікованої високопродуктивної насіннєвої картоплі, що спрямовано на збільшення власного виробництва картоплі як основного продукту харчування.

Роздача насіннєвої картоплі проходить у прискореному режимі, з 5 по 8 травня, у дев’яти селах Луганської та двадцяти двох селах Донецької областей, що розташовані у 8 км буферній зоні від лінії зіткнення.

Усі ресурси, що використовувалися ФАО для реалізації гуманітарної допомоги, такі як насіннєва картопля, сіно, молодняк птиці, спеціальний корм для тварин тощо, були придбані у місцевих постачальників шляхом проведення відкритих тендерів. Таким чином ФАО підтримує місцевий ринок сільського господарства та національного виробника.

До кінця літа 2017 року група ФАО з надзвичайних ситуацій в Україні планує закупити та організувати постачання курчат, каченят, індичат, бджолиних вуликів, систем зрошення та інших товарів сільськогосподарського призначення.

«Я вважаю, що поставки високоякісного насіння овочів не тільки підвищать об’єми власного виробництва харчових продуктів, а й допоможуть наповнити внутрішній ринок. Я впевнений, що більше залучення селян до ведення сільського господарства надасть їм моральну підтримку та оптимізм щодо майбутнього», — прокоментував координатор програми з надзвичайних ситуацій в Україні Фаррух Тоіров.

Даний проект ФАО фінансується урядом Канади та внутрішнім бюджетом ФАО. Основна мета проекту — підвищення продовольчої безпеки більш ніж 45 тис. людей, що проживають уздовж лінії зіткнення на сході України.

Виконано за допомогою Disqus