На поля Чернігівщини сьогодні раптово випав сніг

10 травня 2017 719 0
«Посівна у розпалі», — говорять про засніжені трактори на полях Чернігівщини
facebook.com«Посівна у розпалі», — говорять про засніжені трактори на полях Чернігівщини

Сьогодні керівник одного з підприємств Чернігівщини Леонід Петров поділився на своїй сторінці у Facebook фото під час проведення весняно-польових робіт на полях, укритих раптовим травневим снігом.

Синоптики пояснили, що раптове випадання снігу 10 травня у Чернігівській та Київській областях пов'язано з приходом дуже холодних мас арктичного повітря. Про це одному з українських ЗМІ розповів начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Сніг на полях Чернігівщини

Сніг на полях Чернігівщини

«На території України зараз відбувається наступ дуже холодного арктичного повітря. Даний холодний період збережеться протягом двох діб, після чого відбудеться поступове підвищення температури, опади будуть проходити у вигляді дощу», — сказав метеоролог.

Головний синоптик України зазначив, що температура повітря за дві доби на більшій частині країни складе +13°…+18°, а у південних областях +20°…+25°.

Микола Кульбіда також підкреслив, що випадання снігу посеред травня не є аномалією.

«Травень характеризується заморозками. Тому подібні похолодання хоча і бувають рідко, але нічого аномального в цьому немає», — розповів синоптик.

Виконано за допомогою Disqus