На Волині орендарі борються за земельні паї

12 травня 2017 411 0
Фермер спростовує звинувачення в рейдерстві
pixabay.comФермер спростовує звинувачення в рейдерстві

Голова ФГ «Галстедан» Степан Галущак із с. Журавники на Волині спростовує звинувачення у спробі рейдерського захоплення землі, які йому адресує керівник ФГ «КОМ.ФОР».

Про це аграрій розповів в ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

«Наше господарство працює в Горохівському районі від заснування в 2011 р. Ми не підбурюємо людей, вони самі вийшли на поля, бо підтримують і готові передати свою землю нам. Раніше їх обробляло господарство СВК «Нива», але у 2016 р. воно виявилося близьким до банкротства. Більше того, добігав кінця термін договорів оренди землі між «Нивою» і пайовиками. Але тут з’явилося ТОВ «Агросвіт-Волинь» на чолі з Євгеном Шелепіною… і в нас із ними почалися суперечки», — розповів Степан Галущак.

За словами фермера, минулого тижня в селі провели збори пайовиків, люди обурені й начебто не хочуть працювати з нинішнім орендарем.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Журавниках рейдери підбурють селян зірвати посівну. Керівник ТОВ «Агросвіт-Волинь» Євген Шелепіна (який водночас є засновником ФГ «КОМ.ФОР») повідомив, що Степан Галущак використовує рейдерську тактику захоплення земель для оренди та недобросовісно веде бізнес.

До слова, ТОВ «Агросвіт-Волинь» на волинських землях господарює з 1999 р., а сам Євген Шелепіна разом із ще 12 сільгоспвиробниками належить до громадської спілки «СПАС» (Самоврядної першої аграрної спілки).

Kurkul.com завжди стоїть на захисті українських фермерів і допомогає аграріям якогомога голосніше КРИЧАТИ про проблему несанкціонованого захоплення ФГ у спецпроекті «Полювання на рейдерів».

Нам цікава Ваша думка: хто ж більше схожий на рейдера? Не залишайтеся осторонь та беріть участь в опитуванні!

Полювання на рейдерів

Виконано за допомогою Disqus