На Волині підтримують штучне запліднення задля відновлення стада ВРХ

16 травня 2017 147 0
Комплексна програма агропромислового комплексу Волинської  області на 2016 – 2020 роки підтримає штучне запліднення ВРХ
kurkul.comКомплексна програма агропромислового комплексу Волинської області на 2016 – 2020 роки підтримає штучне запліднення ВРХ

Аграріїв Волинської області уже кілька років переконують у важливості штучного запліднення тварин задля стабільного відновлення стада, пишуть на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Із цією метою у Комплексній програмі агропромислового комплексу Волинської області на 2016 – 2020 роки передбачено: фінансову підтримку за утримання телиць та нетелів в особистих селянських господарствах, які народилися в результаті штучного осіменіння, вирощені і утримувалися в цьому господарстві до 2-річного віку (тварини віком від 18 до 24 місяців) та часткове відшкодування вартості штучного осіменіння.

Станом на 1 травня 2017 р. в області працює 470 пунктів штучного запліднення, із них 400 обслуговує господарства населення. Запліднено 2,9 тис. голів маточного поголів’я великої рогатої худоби.

Цього року було відкрито нові пункти, відповідно збільшилось запліднення на території Ківерцівського району (нові пункти в с.Завітне і с.Суськ), Рожищенського (новий пункт у с.Крижівка), Іваничівського, Шацького, Любомльського, Ковельського району (нові пункти с. Козлиничі, с. Колодяжне, с. Кричевичі, с. Черемошно). Усі наявні пункти штучного осіменіння забезпечено необхідними матеріалами та інструментами.

«Штучне запліднення є запорукою стабільного відновлення племінних якостей великої рогатої худоби — це прекрасно розуміють і впроваджують у агроформуваннях, які займаються молочним скотарством», — ідеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus