Харківщина планує стати лідером за урожаєм зернових та зернобобових

17 травня 2017 128 0
У 2017 р. на Харківщині планують зібрати рекордний урожай
kurkul.comУ 2017 р. на Харківщині планують зібрати рекордний урожай

Аграрії Харківської області мають зібрати рекордні для регіону 4,5 млн т зернових та зернобобових, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

«Квітнева стихія не завдала посівам серйозної шкоди, і ми бачимо по деяких культурах навіть стимуляцію росту. Ми можемо розраховувати на валовий збір зернових та зернобобових не менший за 4,5 млн т, що перевищує показник минулого року», — запевнила керівник Харківської ОДА Юлія Світлична.

За інформацією першого заступника голови ХОДА Марка Беккера, посів ярих зернових та зернобобових культур в регіоні практично завершено.

«Зараз ми переходимо до заходів, які пов’язані з доглядом за цими культурами. За валовим збором кукурудзи ми повинні вийти на 1,5 млн тонн. Щодо урожаю соняшнику, то минулого року ми отримали його на рівні 1,4 млн тонн. Я вважаю, що цього року ми повинні отримати гарний урожай і закріпити за Харківською областю позицію лідера в країні за збором цієї культури», — відзначив Марк Беккер.

Він також наголосив на відповідальності голів РДА за підготовку техніки до збору врожаю.

«Враховуючи те, що ми повинні отримати цього року високий врожай, збір всіх зернових повинен пройти не більше ніж протягом тижня. Тому всю техніку ви повинні підготувати вже сьогодні», — підкреслив перший заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, у 2016 р. валовий збір зернових та зернобобових культур у Харківській області склав 4,3 млн т. Цей урожай став другим за обсягом за всю історію регіону. Серед інших регіонів України Харківська область минулого року продемонструвала четвертий показник за валовим збором зерна. І саме високий врожай та робота керівництва ХОДА з директорами хлібозаводів регіону дозволяють утримувати в Харківській області найнижчі ціни на соціальні сорти хліба в Україні.

Виконано за допомогою Disqus