«Аграрні бухгалтери» зможуть і далі використовувати 1C

17 травня 2017 87 0
Підтримка ліцензійних користувачів «1С:Підприємства» буде діяти і надалі
investigator.org.uaПідтримка ліцензійних користувачів «1С:Підприємства» буде діяти і надалі

Попри економічні санкції, запроваджені Президентом України щодо компаній-постачальників ERP-систем ТОВ «1С», бухгалтери аграрних підприємств зможуть і надалі використовувати для роботи Програму 1С: Підприємство, пише «Дебет-Кредит».

Читати за темою: Під санкції потрапили бухгалтерські програми, якими користуються фермери

Експерти переконують, що сам продукт 1С і його використання не заборонили, підтримка ліцензійних користувачів «1С: Підприємства» буде надаватись і надалі. Продаж нових продуктів під питанням, але практична реалізація заборон наразі незрозуміла. І навряд чи ці дії призведуть до зникнення 1С з ринку в найближчій перспективі, адже достойної альтернативи просто немає.

«Програма 1С: Підприємство повністю працездатна, технічна підтримка працює у штатному режимі, всі інформаційно-методологічні ресурси доступні для користування. Партнери 1С: Франчайзі продовжують надавати послуги з оновлення продуктів і інформаційно-технологічної підтримки користувачів програмних продуктів 1С: Підприємства. Користувачі можуть отримати консультації щодо роботи рішень 1С: Підприємства як телефоном, так й електронною поштою», — коментують ситуацію на офіційному сайті 1c.ua.

Фактично серед компаній, що потрапили до списку санкцій, виявилися компанії «Скайлайн Софтвер» і «Єврософтпром». Перша займається координацією роботи мережі компаній, які поширюють 1С в Україні за франшизою, друга є власником авторських прав на програму «1С: Підприємство».

Жоден із франчайзі, які фактично обслуговують продукт (а їх близько 500) до списку не потрапив.

Учора в офісі ТОВ «Скайлайн Софтвер» провели прес-конференцію, де спробували відповісти на актуальні питання користувачів.

«Підстави внесення вказаних компаній до санкційного списку нам не відомі, фактично підстав немає. До санкційного списку внесені декілька компаній, а не програма «1С: Підприємство». Ми намагаємося отримати роз’яснення від органів влади, відповідні запити та листи надіслані, очікуємо на зворотній зв'язок», — прокоментував директор і власник ТОВ «Скайлайн Софтвер» Вадим Мазур.

У компанії впевнені, що це рішення є помилковим і сподіваються, що його переглянуть або скасують. Також у ТОВ «Скайлайн Софтвер» переконують, що підтримка ліцензійних користувачів «1С: Підприємства» надаватиметься в будь-якому випадку.

Виконано за допомогою Disqus