Фермер використовував 30 га сільгоспугідь із порушенням закону

18 травня 2017 231 0
Суд постановив повернути у держвласність 30 га сільгоспугідь
kurkul.comСуд постановив повернути у держвласність 30 га сільгоспугідь

Угоду про оренду земель склали з порушеннями, через це держава недоотримала значної частини орендної плати. У зв'язку з цим прокуратура Хмельницької області домоглася повернення у держвласність 30 га сільгоспземель вартістю понад 1 млн грн, повідомляють у прес-службі облпрокуратури.

Як повідомили у прокуратурі, ще у 2007 р. між Старокостянтинівською РДА та фермерським господарством був укладений договір оренди 30 га землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 1 млн грн.

Утім передача земельних ділянок у користування відбулась з порушенням вимог законів України «Про оренду землі», «Про оцінку земель» та «Про землеустрій», оскільки укладення угоди відбувалось без обов'язкового затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, яка повинна бути підставою для визначення плати за землю, а ставка орендної плати становила менше розміру орендної плати.

«За таких обставин розмір плати за користування землею є значно заниженим», — повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець.

Тому прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами визнати договір оренди землі недійсним.

Суд постановив повернути у держвласність 30 га сільгоспугідь.

Виконано за допомогою Disqus