Аграрії звернулися до президента і прем’єра з вимогами щодо ринку землі

19 травня 2017 800 0
Аграрії вимагають зустрічі із на загальнодержавному рівні щодо землі
kurkul.comАграрії вимагають зустрічі із на загальнодержавному рівні щодо землі

Керівники найбільших аграрних об’єднань України звернулися до влади з вимогами щодо запуску ринку землі с/г призначення, повідомляє прес-служба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).

Аграрії, чиї інтереси вони представляють, занепокоєні відсутністю діалогу в розробці найбільш важливого земельного законопроекту з часів незалежності України, вважають оприлюднений урядом законопроект загрозою для аграрної галузі країни і просять про зустріч з Прем’єром для обговорення своїх вимог.

«Відповідні звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, голів парламентських депутатських фракцій та груп підписали очільники Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР), Асоціації «Свинарі України» (АСУ), Асоціації виробників молока України (АВМ), Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор», ГС «Аграрний союз України», Асоціації «Союз птахівників України» та Асоціації фермерів та приватних землевласників України», — ідеться в повідомленні.

Як відомо, згідно з Меморандумом з МВФ про економічну та фінансову підтримку, прийняття Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення очікується у травні 2017 р. Це дозволить діючому мораторію на продаж с/г земель втратити силу з кінця поточного року, а ринку землі почати діяти з 1 січня 2018 р.Урядовий законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» був оприлюднений 12 квітня 2017 р. Запропонована Кабміном модель ринку викликає глибоке занепокоєння українських аграріїв, адже вона порушує їхні законні інтереси.

Саме тому аграрії вимагають від влади провести спільну зустріч за участі Прем’єр-міністра, Міністра аграрної політики та продовольства, керівників та членів Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, представників провідних аграрних асоціацій та Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад».

Своє звернення сільськогосподарські об’єднання підкріпили аналізом поточної ситуації у земельних відносинах в Україні і запропонованих законопроектів, опитуванням керівників і власників 485 українських агропідприємств, яке проводилось 27 квітня під час Agri Invest Forum 2017, щодо їхнього бачення ринку с/г землі та консолідованими вимогами аграріїв щодо запровадження ринку землі в Україні.

Виконано за допомогою Disqus