В Україні потрібно популяризувати високоолеїновий соняшник ― Бізон-Тех

19 травня 2017 340 0
Олексій Бердніков, комерційний директор компанії «Бізон-Тех»
latifundist.comОлексій Бердніков, комерційний директор компанії «Бізон-Тех»

В Україні потрібно проводити роботу з популяризації виробництва високоолеїнового соняшника.

Про це в ексклюзивному коментарі Latifundist.com повідомив комерційний директор компанії «Бізон-Тех Олексій Бердніков на першому засіданні «Високоолеїнового клубу».

За його словами, пам’ятаючи минулорічні мізерні премії за високоолеїновий соняшник, сільгоспвиробники скоротили посіви під цією культурою.

«Відсутність премій охолодила попит на насіння високоолеїнового соняшника. Як представник компанії-дистриб’ютора можу сказати, що лише 30% наших клієнтів через минулорічну ситуацію вирішили цього року сіяти високоолеїнові гібриди соняшника», ― повідомив Олексій Бердніков.

У той же час комерційний директор «Бізон-Тех» упевнений, що збільшити посівні площі під високоолеїновим соняшником буде нескладно, адже додаткові ризики невеликі, а вигоди значні.

«Результат, до якого ми всі прагнемо, ― концепція Win-Win. Основна задача агровиробника на сьогодні ― забезпечити переробників товарним високоолеїновим соняшником. Ми же будемо працювати над тим, щоб розвіяти міфи про проблеми вирощування високоолеїнового соняшника та забезпечувати аграріїв сертифікованним насінням, СЗР та добривами. Існує думка, що урожайність високолеїнового соняшника нижча, ніж класичного. Повірте, це не так. До нашої групи компаній BKW входить агрохолдинг Landfort, який має принаймні трирічній досвід вирощування високоолеїнового соняшника і продовжує ставити акцент на цій культурі», ― розповів Олексій Бердніков.

Також він відмітив, що «Бізон-Тех» допомагає своїм клієнтам у виборі насіннєвого матеріалу, втіленні агротехнологій і наступній реалізації продукції клієнтам, які вирощують високоолеїновий соняшник.

Раніше повідомлялося, що Україна володіє величезним потенціалом у плані нарощування площ під високоолеїновим соняшником.

Виконано за допомогою Disqus