Вирощування високоолеїнових гібридів соняшнику дає змогу розраховувати на додаткову премію від $25/т — Бізон-тех

22 травня 2017 98 0
Євгеній Панченко, керівник напрямку насіння компанії «Бізон-Тех», що входить в структуру холдинга BKW.
Kurkul.comЄвгеній Панченко, керівник напрямку насіння компанії «Бізон-Тех», що входить в структуру холдинга BKW.

Про перспективи вирощування високоолеїнових гібридів соняшника в Україні в рамках панельної сесії «Питання-відповідь», що відбулась на першому засіданні «Високоолеїнового клубу» в Києві розповів Євгеній Панченко, керівник напрямку насіння компанії «Бізон-Тех», що входить в структуру холдинга BKW.

За його словами, в різні роки премія за вирощування високоолеїнового соняшника становила від $0 до $70 за тонну. Цього ж року декларуються наміри закуповувати урожай соняшнику високоолеїнових гібридів з премією від $25.

«Це є хорошим сигналом, враховуючи, що урожайність нових поколінь високоолеїнових гібридів не поступається класичним варіантам», — підкреслив Євгеній Панченко.

Проте експерт також зазначив, що реально сільгоспвиробники готові будуть збільшувати площі під високоолеїновий соняшник, якщо при його реалізації зможуть розраховувати на премію не менше $30. Додаткова премія повинна стимулювати виробників розширювати площі під новими гібридами.

«Будемо розраховувати на ціну від переробників. Зі свого ж боку «Бізон-Тех» має достатньо досвіду, знань та ресурсів, щоб допомогти аграріям у вирощуванні та реалізації високоолеїнового соняшника», — констатував спеціаліст.

Виконано за допомогою Disqus