На Хмельниччині через отруєння загинуло майже 100 корів

22 травня 2017 483 0
На Хмельниччині злоумисники отруїли 88 корів
virtoo.ruНа Хмельниччині злоумисники отруїли 88 корів

Як ми раніше повідомляли, на фермі у Хмельницькій області з невідомої причини загинуло 88 корів. Фермер та представники влади висунули припущення, що корів отруїли конкуренти, повідомляє Канал 33.

Цей корівник став могилою для ні в чому не винних тварин. Трупи корів і досі вивозять на скотомогильник.Це масштабна трагедія для регіону. На території Віньковець лише дві молочні ферми. Збитки від масового убивства корів вражають — це майже 2 мільйони гривень.

Зловмисники діяли професійно та були озброєні забороненою отрутою — фосфідом цинку. Колись такою отрутою на підприємстві труїли мишей. Наголошують, лише обмежене коло людей мало до нього доступ. Тож версія, що це банальне шкідництво, не працює, вочевидь, труїли тварин на замовлення не простої людини.

Для власника підприємства — це не лише величезна трагедія, а й чергова спроба конкурентів «віджати» бізнес. Фосфід цинку уже давно ніхто не використовує, це заборонений препарат. Зловмисники розсипали отруту по усій силосній ямі так, щоб загинула уся череда.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 251 «Порушення ветеринарних правил». На підприємстві вважають: справу не лише гальмують, а й не візьмуться розслідувати. На думку ветеринара, цей злочин має проходити за іншою статтею — вбивство тварин.

Наразі призначено ряд експертиз, за результатами яких, справу можуть перекваліфікувати за іншою статтею.

Фосфід цинку —заборонений в країнах ЄС, а також в Росії та Білорусі. В Україні він, начебто, теж заборонений. Але до цих пір застосовується. Хоча досі не вкладається у голові, як могла піднятися рука.

Виконано за допомогою Disqus