У господарстві на Вінничині знищили свиней через помилкову підозру на АЧС

23 травня 2017 294 0
Селянам не виплатили компенсацій за спалених свиней
pixabay.comСелянам не виплатили компенсацій за спалених свиней

У фермерському господарстві Оксани Маруняк із с. Вищеольчедаїв на Вінниччині через підозру на АЧС знищили все поголів’я свиней. Пізніше аналізи показали, що хвороби у свиней не було, а відтак жодної компенсації фермери не отримають, пише Gazeta.ua.

«Мені завдали збитків на 92 тис. грн. Викликала ветеринарів, бо свиноматка і поросята відмовлялися від їжі. Начальник ветлікарні зробив розтин одного поросяти, взяв матеріал на аналіз. Решту 17 тварин і свиноматку сказав убити. Наступного дня привезли каністру зі спеціальною рідиною. Почали все обробляти. На ранок друга свиноматка почала вмирати. Знову приїхали з ветлікарні та вчинили бійню. Пізніше дізналися, препарат, яким обробляли приміщення, не можна використовувати там, де є тварини», — розповіла Оксана Маруняк.

Інший фермер Олександр Романовський також стверджує, що свиней у його господарстві винищили помилково.

«У мене свині похворіли через кормову добавку. Їх лікували, а потім приписали чуму. 21 свиню вбили. У районній адміністрації відшкодування не дали», — говорить фермер.

Ветлікар вибачився перед фермерами, коли виявилося, що свині не хворіли на чуму. Однак фермерам не заплатять, бо компенсацію видають лише у разі підтвердження хвороби, пояснили фермерам.

Виконано за допомогою Disqus