На Полтавщині балтійські інвестори збудують завод з утилізації відходів тваринництва

25 травня 2017 112 0
На Полтавщині балтійські інвестори збудують завод з утилізації відходів тваринництва
adm-pl.gov.ua

Інвестувати в будівництво заводу з утилізації тваринних відходів на Полтавщині готові представники країн Балтії, повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

За словами заступника голови Полтавської ОДА Романа Товстого, наразі в РДА пропонують місця для зведення такого комплексу.

В обласній адміністрації мають провести переговори з компаніями, які виявили бажання працювати на території Полтавщини в галузі утилізації відходів тваринництва, та створити для цього необхідні умови.

«Нині в області немає підприємств, де б утилізували відходи тваринництва. Хорольська філія ДП «Укрветсанзавод», на якій раніше здійснювали відповідну роботу, не працює через брак державного фінансування», — повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль.

Хорольська філія ДП «Укрветсанзавод» у 2016 р., через недостатнє державне фінансування та велику заборгованість за енергоносії призупинило виробничо-господарську діяльність.

«Сьогодні там провели ремонтні та пуско-налагоджувальні роботи в котельні та у виробничому цеху, а також відремонтували 5 одиниць спеціального автотранспорту. Підприємство знаходиться в стані пуско-налагоджуваних робіт. Уже провели пробний запуск на твердому паливі без переробки сировини. Орієнтовна потужність виробництва за добу — до 10 т», — розповів Геннадій Пікуль.

Виконано за допомогою Disqus