Уряд затвердив порядок розподілу коштів на виноградарство та садівництво

26 травня 2017 465 0
На підтримку хмелярства, садів та виноградників передбачено 75 млн грн.
Kurkul.comНа підтримку хмелярства, садів та виноградників передбачено 75 млн грн.

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики підтримав внесення змін до законодавства щодо розподілу коштів на садівництво та виноградарство, повідомляє Мінагрополітики.

Комітетом схвалено внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587 «Про затвердження Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства».

Метою прийняття проекту постанови є приведення у відповідність до чинного законодавства механізму надання державної підтримки за бюджетною програмою 2801350 Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними».Протягом 2000-2014 рр. підприємствам надавалася державна підтримка на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Джерелом надходження коштів був цільовий державний збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

З 2015 р. такий збір було скасовано, у зв’язку з чим фінансування було призупинено.

Нагадаємо, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» на підтримку хмелярства, садів та виноградників передбачено 75 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus