В Україні вирощують яблуко-вишню

29 травня 2017 3187 0
В Україні вирощують незвичні яблука з червоною м’якоттю
blog.libero.itВ Україні вирощують незвичні яблука з червоною м’якоттю

Сорт яблук «Baya Marisa», або ж як його ще називають яблуко-вишня, у 2014р. був завезений у фермерське господарство «ГАДЗ», повідомляє Народна Правда.

Незвичний сорт яблук з червоною м’якоттю був виведений у Німеччині місцевими селекціонерами. Сьогодні ці яблука вирощують в Україні для продажу та розробки нової брендової марки у мережі українських супермаркетів.

Сорт, який був виведений у Німеччині тамтешнім селекціонером, на разі вирощують в розсаднику для подальшого продажу та розробки нової брендової марки у мережах українських супермаркетів.

«На даному етапі наше господарство має закладено близько 15 гектарів саду. Специфіка сорту «Baya Marisa» полягає в тому, що як зовні, так і всередині плоди мають червоне забарвлення, тобто це яблука-вишні із червоною м’якоттю. Сорт відрізняється від інших хорошими показниками, адже його плоди мають велику кількість антиоксидантів, їх використовують для профілактики онкологічних захворювань. Крім того, ці яблука-вишні добре показали себе як для виробництва соку, так і для заморозки кубиками», ― розповідає директор із садівництва ФГ «ГАДЗ» Тарас Мельник.

Цієї осені у господарстві планують зібрати перший повноцінний врожай яблук.

Виконано за допомогою Disqus