Україна повинна знайти рішення щодо ринку землі ― Ган

2 червня 2017 37 0
Йоганнес Ган, комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення
inform-ua.infoЙоганнес Ган, комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган заявив, що влада України має заявляє, знайти прийнятне рішення щодо запуску ринку землі. Про це він повідомив на прес-конференції у Києві, йдеться на сайті УНІАН.

Читати по темі: Треба дати українцям можливість продавати землі ― Гройсман

Йоганнес Ган переконаний, що Україна зможе знайти прийнятне рішення щодо ринку землі.

«Я знаю, що ця реформа, зокрема, не дуже популярна серед багатьох людей у країні. Але я також вважаю, що у цьому питанні ми повинні знайти рішення, і я дійсно довіряю, що влада зможе знайти належне, прийнятне рішення», ― зазначив Йоганнес Ган.

Експерти і суспільство розділилися в думках щодо скасування заборони на продаж сільгоспземель. Одні вважають, що його продовження створює тіньовий ринок землі, інші стверджують, що скасування мораторію призведе до скупки землі іноземними компаніями.

У Мінагрополітики прогнозують, що економічний ефект від відкриття ринку землі в Україні буде помітний не раніше ніж через 5-7 років.

Виконано за допомогою Disqus