Польща. Фермери отримають €24 тис. за відмову від свинарства

5 червня 2017 245 0
Домашні свині
Kurkul.comДомашні свині

Як повідомляє Агенція реструктуризації і модернізації сільського господарства Польщі, фермери, які мають свиногосподарства в зоні зараження АЧС відмовляться від розведення свиней, можуть подати заявки на співфінансування початку нефермерської діяльності. Питання про виділення коштів Єврокомісією на пом’якшення наслідків виникнення хвороби ще обговорюється, повідомляє greenfront.su.

Фермери із зон АЧС, які відмовляться від розведення свиней, можуть розраховувати на фінансову підтримку у розмірі 100 тис. злотих (близько €24 тис.) на початок нефермерської діяльності.

Виділення допомоги залежить від рівня безробіття в регіоні, інноваційності проекту, професійної кваліфікації, віку отримувача та середньої кількості свиней у господарстві, яке відмовляється від діяльності.

Допомога буде виплачуватися двома траншами: 80% суми після виконання отримувачем всіх умов, інша частина ― після реалізації бізнес-плану.

Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юргель стверджує, що Польща нарешті отримає підтримку Єврокомісії на боротьбу з АЧС. Кошти також будуть виділені на пом’якшення наслідків її виникнення.

«Скоро буде конкретна пропозиція, щоб у найближчому майбутньому вжити заходів, компенсувати втрати і не допустити розповсюдження африканської чуми свиней. Це реальні заходи, які я думаю, будуть прийняті», ― розповів Кшиштоф Юргель.

Розповсюдження вірусу АЧС серед домашніх свиней поки стримується ― останній випадок був у вересні минулого року. Ветеринарні служби фіксують захворювання на АЧС лише у диких кабанів.

Виконано за допомогою Disqus