Маркетологи визначили базові підходи для просування агарної продукції на ринку

10 червня 2017 96 0
Маркетинг у сільському господарстві
majadahondamagazin.esМаркетинг у сільському господарстві

Маркетинг в сільському господарстві є окремим напрямком, що має свою специфіку. Тому провідні маркетологи, аналітики ринку і агровиробники представили ефективні підходи для просування агропродукції, пише AgriGeek.

Ще на етапі розробки стратегії аграрного підприємства необхідно розуміти, яку нішу займе його продукція. Український аграрний ринок неоднорідний — є ніші, в яких надлишок пропозиції, а є і вільні від конкуренції напрямки. Ринок молочної продукції або зерновий насичений, там складно буде конкурувати, а ніша винного туризму абсолютно не заповнена і при розумній стратегії може бути прибутковою справою.

Також експерти радять сільгоспвиробникам аналізувати не тільки ринкові, а й споживчі тренди.

Нині основний споживчий тренд — новинки. Українці стають менш залежними від брендів і вибирають продукцію, виходячи з її властивостей і характеристик. Тому багато виробників «виграють» на новинках.

«Споживач не запам'ятовує назви бренду, але звертає увагу на упаковку: вона повинна бути привабливою і інформативною. Не потрібно робити акцент на бренд, краще дати більше доступної інформації про властивості і переваги продукту», — розповіли маркетологи.

Крім того, виробникам треба шукати нові шляхи зручної доставки продукції потенційним споживачам. Необхідно їх зацікавити, щоб вибрали саме конкретний продукт. Такі зміни мають підштовхувати виробників створювати свої підходи для залучення клієнтів.

Виконано за допомогою Disqus