Амарант дозволить заробити 60 тис. грн/га

12 червня 2017 1005 0
Цвітіння амаранта
planetviolets.comЦвітіння амаранта

Компанія «Амарант України» (Миколаївська область) на 60 га вирощує як товарне зерно амаранту, так і високоякісний насіннєвий матеріал. Урожайність ― 200-250 т зеленої маси з га, до 5 т зерна. Чистий прибуток ― 50-60 тис. грн/га, повідомляє AgroTimes.

Амарант непримхливий у вирощуванні. Кожна частина цієї однорічної рослини ― коріння, стебла, листя, квіти, насіння ― по-своєму цінна. Її використовують у медицині, косметології, кулінарії, а також як джерело енергії.

Амарант, або щириця, ― нішева рослина для України, яка дозволяє заробити набагато більше, ніж інші культури навіть на невеликій площі угідь.

«Я б рекомендував займатися повним циклом: вирощування, переробка та реалізація», ― підкреслив директор компанії «Амарант України» Віктор Дейнега.

З амаранту компанія виробляє борошно, олію, фіточай. Зокрема, з 1 т амаранту виходить 30-60 л цінної олії. Її вартість на зовнішньому ринку ― $100-120/л

Амарант, вирощений в Миколаївській області, експортується до країн Європи, Казахстану, Грузії, Молдови та Ірану.

За словами Віктора Дейнеги, за допомогою амаранту можна розвивати тваринництво, адже ця рослина ― дешевий і цінний корм.

До того ж сухі гранули амаранту використовують як паливні пелети. До слова, «Амарант України» опалює таким чином свої цехи. На думку Віктора Дейнеги, амарант ― недороге джерело відновлюваної енергії та гідна альтернатива газу.

Виконано за допомогою Disqus