Стартував конкурс на кандидатів для створення сімейних ферм

12 серпня 2015 165 0
Стартував конкурс на кандидатів для створення сімейних ферм
Кhryst-rda.ck.uaСтартував конкурс на кандидатів для створення сімейних ферм

Розпочався конкурсний відбір кандидатів на створення сімейних молочних ферм від 10 голів корів у восьми областях України. Про це повідомив директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Олег Хоменко, пише сайт Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, з метою перетворення перспективних особистих селянських господарств на молочні фермерські господарства сімейного типу у Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Кіровоградській, Київській та Житомирській областях розпочали конкурсний відбір кандидатів на створення сімейних молочних ферм від 10 голів корів.

«У рамках проекту протягом 2015-2017 років 170 родинам, переможцям конкурсного відбору, надаватиметься допомога в реконструкції та підвищенні ефективності господарювання сімейних молочних ферм», — зазначив посадовець.

За його словами, це відбуватиметься шляхом розроблення плану реконструкції корівника та надання обладнання на суму еквівалентну $6 тис: доїльне обладнання, поїлки, система освітлення з автоматизованим регулятором, система вентиляції, гумові коврики, електропастух.

«Перші 70 затверджених учасників проекту отримають в подарунок до двох високопродуктивних нетелів, за умови передачі першого приплоду жіночої статі іншій сімейній фермі, члену сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу», — розповів Олег Хоменко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою