Польща. Вперше за рік зафіксували АЧС у домашніх свиней

14 червня 2017 96 0
Домашні свині
pixabay.comДомашні свині

Головний ветлікар Польщі повідомив, що минулого тижня зафіксували перші у 2017 р. спалахи АЧС у домашніх свиней. Всього виявили сім нових спалахів захворювання, повідомляє greenfront.su.

За результатами дослідів проведних з 7 до 10 червня, АЧС виявили у господарствах Люблінського та Підляського воєводств. Всі господарства знаходяться у карантинних зонах.

Спалахи захворювання домашніх свиней на АЧС не фіксували протягом восьми місяців. На думку експертів малі фермерські господарству зруйнували надію на відновлення експорту свинини на ринки поза межами ЄС. Таку надію галузь мала ще кілька днів тому. Для відновлення експорту Польщі доведеться чекати якнайменше 12 місяців з моменту останнього спалаху АЧС.

«Трапилось те. Чого ми найбільше боялися. Дрібні фермери, які ведуть діяльність у зонах АЧС без дотримання протиепізоотичних заходів не хочуть прпиняти свинарство. В радіусі 10 км від спалаху потрібно ліквідовувати всі господарства, які не дотримуються правил безпеки», ― йдеться у прес-релізі Національного союзу роботодавців – виробників свиней.

Виконано за допомогою Disqus