Фермер із Волині поверне державі землю вартістю понад 20 млн грн

14 червня 2017 282 0
Земельні ділянки
kurkul.comЗемельні ділянки

Аграрія із фермерського господарства «Каменне» на Волині зобов’язали сплатити заборгованість за орендну плату, розірвати договір оренди землі та повернути ділянки вартістю понад 20 млн грн державі, повідомили на сайті прокуратури Волинської області.

Господарський суд Волинської області задовольнив позов місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Великоведмезької сільської ради Маневицького району до фермерського господарства «Каменне» про стягнення понад 255 тис грн заборгованої орендної плати за землю, пені й інфляційних витрат, а також розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки площею понад 30 га, нормативно-грошова оцінка якої становить 20,3 млн грн.

Прокурори з'ясували, що договір про оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення в с. Велика Ведмежка укладений між сільською радою та фермерським господарством у липні 2009 р.

«Із часу внесення у червні 2015 р. змін до цього договору рішенням господарського суду Волинської області за позовом прокурора Маневицького району та збільшення розміру орендної плати з 1385 грн до 155,5 тис грн на рік орендар платити за землю припинив і заборгував місцевому бюджету понад 255 тис грн», — ідеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus