Додаток для смартфону допоможе спрогнозувати урожайність картоплі

17 червня 2017 110 0
Урожай картоплі
pixabay.comУрожай картоплі

У рамках проекту зі створення точного землеробства в Англії розробили додаток до смартфона «PotatoSize». Цей додаток дозволяє прогнозувати очікуваний урожай картоплі та його вартість. У створенні цього додатку брали участь Центр сільськогосподарської інформації Агріметрікс і Національний інститут сільськогосподарської ботаніки (NIAB), повідомляє АПК-Інформ: овочі & фрукти.

За словами авторів додатку, він звільнить виробників від необхідності періодичного проведення трудомістких контрольних копок та просіювання бульб картоплі та їх підрахунком.

Тепер об’єм урожаю картоплі можна визначити за допомогою автоматичного аналізу зображень рослин картоплі.

У програму вводяться дані про дату посадки картоплі та її сходи, а також фото верхівки рослин, зроблені за допомогою смартфону. На основі цих даних програма розраховує, що відбувається у ґрунті. За допомогою цієї інформації, агроном може точніше визначити момент прибирання бадилля картоплі з врахуванням вимог ринку.

Додаток надає швидкий та легкий доступ до статистичної інформації, включаючи масу бульб, очікуваний результат врожаю (т/га) та графік розподілу врожаю за калібром, тобто саме те, що потрібно виробникам.

Виконано за допомогою Disqus