На Полтавщині за 2017 р. оформили 13 розписок

16 червня 2017 98 0
Монети
pixabay.comМонети

У Полтавській області з початку поточного року оформлено 13 аграрних розписок на суму біля 350 млн грн, повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

За час існування проекту «Аграрні розписки в Україні» не було зафіксовано жодного примусового стягнення заборгованості, оскільки всі аграрні розписки добровільно виконані з настанням строку виконання або виконуються.

Директор ДАПРу Сергій Фролов сподівається, що аграрні розписки стануть для українського агробізнесу саме тим інструментом, який відкриє нові можливості для розвитку галузі.

У подальшому ж робота Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації буде направлена на поширення аграрних розписок серед малих та середніх фермерів, агровиробників, які займаються овочівництвом, ягідництвом та органічним землеробством.

Нагадаємо, що проект «Аграрні розписки в Україні» впроваджується Міжнародною фінансовою корпорацією, членами Групи Світового банку, в партнерстві із Швейцарською Конфедерацією в Україні.

У Полтавській області практичне використання аграрних розписок в Україні розпочалося в 2014 р.

На сьогодні у відкритому Реєстрі аграрних розписок зареєстровано 127 аграрних розписок на суму біля 1,0 млрд грн.

Аграрна розписка — це фінансовий інструмент, гнучкий та достатньо простий у використанні, який дає можливість аграріям отримати кошти або необхідні вхідні матеріально-технічні ресурси в оборотний капітал. На сьогодні аграрні розписки стали одним із прозорих і доступних механізмів залучення коштів для виробників сільськогосподарської продукції.

Якщо порівнювати аграрні розписки з класичними засобами залучення фінансування, то вони набагато простіші й доступніші, а умови – більш лояльні, не передбачають потребу аграріїв працювати на покриття відсотків за кредитом. За період впровадження цей інструмент підтвердив свою ефективність.

Виконано за допомогою Disqus