На Сумщині скоїли розбійний напад на сім'ю фермера

18 червня 2017 429 0
Помешкання, яке обшукали грабіжники
shans.com.uaПомешкання, яке обшукали грабіжники

Повідомлення про розбійний напад на сім'ю фермера с. Саї Липоводолинського району працівники поліції отримали о першій годині ночі від голови сільради, пише «Ваш шанс».

На місце події негайно було направлено слідчо-оперативну групу поліції, експертів, оперативників і слідчих обласного апарату ГУНП Сумської області. На пошуки невідомих нападників і їхнього автомобіля був задіяний весь особовий склад Липоводолинського та кількох прилеглих районів, у дію був введений план «Перехват».

Утім швидко знайти і затримати підозрюваних допомогла передбачливість одного з оперативників поліції. Декількома годинами раніше при відпрацюванні зони оперативного обслуговування він примітив в одному з населених пунктів району іномарку з державними номерами іншого регіону і записав їх. Тому при проведенні оперативно-розшукових заходів особливу увагу звернули і на цей автомобіль. Як виявилося — недарма, адже розшукувані нападники пересувалися саме на ньому.

«Як з'ясувалося троє нападників проникли в будинок 47-річного фермера, зайшовши у двір через незачинену городню хвіртку. Побивши чоловіка і його 69-річну матір, вони прив'язали їх до стільців і вимагали грошей. При цьому незнайомці погрожували обом своїм жертвам пістолетом й намагалися зірвати на ногах плоскогубцями нігті. Не витримавши знущань над сином, бабуся віддала невідомим свою пенсію — усі наявні в будинку гроші в сумі три тисячі гривень», — коментує подію тимчасово виконуючий обов'язки начальника Липоводолинського відділення поліції Олександр Калівода.

Обшукавши будинок і не знайшовши більше ні копійки, нападники зникли з місця злочину на своєму авто.

Однак втекти їм не вдалося — уже через годину «Форд» був виявлений поліцією в Недригайлові та зупинено. Крім 56-річного водія, в салоні були ще двоє його земляків, жителів Запорізької області віком 43 і 28 років і 38-річний житель області, який мав судимості як учасник організованого злочинного угруповання. В автомобілі поліцейські знайшли і вилучили речові докази, що підтверджують причетність затриманих до скоєння розбійного нападу.

Зараз в поліції вже відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 187 КК України (розбійний напад), підозрюваним вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Зараз вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу утримання під вартою, як повідомив відділ комунікації поліції Сумської області.

Виконано за допомогою Disqus