Аграрний комітет схвалив відставку Тараса Кутового

20 червня 2017 248 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин підтримав заяву про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового.

Про це повідомляє AgroPolit.com.

«За» проголосували 19 народних депутатів, 2 — утрималися, 1 — проти.

Нагадаємо, що Тарас Кутовий подав заяву 23 травня 2017 року. Причину своєї відставки політик не вказав. Нагадаємо, Тарас Кутовий очолював Мінагрополітики з 14 квітня 2016 р. Наступним кроком має бути внесення подання прем'єр-міністром на голосування до Верховної Ради України.

«Це його особиста позиція, він все пояснив у заяві. Раніше комітет схвалив річний звіт Мінагрополітики. Тому питань до його роботи немає. Прошу вас підтримати цю заяву і проголосувати за відставку, щоб передати її до сесійної зали Ради… Він — високо порядна людина. І має право вибрати той шлях особистого розвитку, який вважає абсолютно правильним», — заявив заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко на початку розгляду цього питання.

Депутати погодилися з ним.

«Наш комітет тісно і плідно працював з міністром Кутовим. Жоден, з ініційованих ним законів, ми не відхилили. Так само він підтримував наші комітетські ініціативи. Його заява – особиста позиція політика, який багато зробив для галузі і має на це право. Думаю, що ми маємо її підтримати», — позитивно схвалив роботу Тараса Кутового народний депутат від БПП Григорій Заболотний.

Нагадаємо, що 12 квітня Тарас Кутовий презентував річні результати роботи своєї команди і комітет з питань економічної політики затвердив його.

Як повідомлялося раніше, основними досягненнями Мінагрополітики були затвердження на 5 років держпідтримки аграріїв 1% ВВП, розвиток нових експортний ринків та основних напрямків органічної продукції, зміщення бюджетної підтримки в бік фермерів.

За час роботи Кутового Мінагрополітики подало до Верховної Ради 12 законопроектів.

Виконано за допомогою Disqus